Update | Harrie Regtering

Update

23 augustus 2019

De website is precies een jaar in de lucht. Dezelfde dag dat mijn vader en moeder 75 jaar getrouwd zouden zijn. Een bijzondere datum.

23 augustus 1944 was tot aan een of andere recente dag tijdens de afgelopen hittegolf het warmterecord. Dat stond dus ook bijna 75 jaar. Nu gaan we daar jaar over jaar overheen.

Al beloofde ik vele mensen dat ik in deze update vandaag eens wat reacties van lezers en gebruikers met anderen zou delen: het gebeurt (weer) niet (sorry, Paul).

Ik krijg er af en toe reacties op die mij positief in de oren klinken. Zullen we het daar maar even bij laten?

Dan kom ik er ooit misschien nog wel eens uitgebreider op terug.

Voorlopig ben ik nog even bezig met het vijfluik over constructivisme en sociaal constructionisme. Zie daarvoor de vernieuwing aan het begin van de voorstelling.

12 juni 2019

Terug van Toscaanse warm-familie-bad-ervaringen breng ik een paar veranderingen aan op Watiknietbegrijp. Tijdens die vakantietijd heb ik wel het Internationale Systeemfestival van Sioo gemist. Was een succes heb ik gehoord.

Dan de veranderingen op watiknietbegrijp. Deel 1 Voorstelling begint nu met twee hoofdstukken over constructivisme en sociaal constructionisme. Het eerste is mijn eigen

'vijfluik' over constructivisme waar ik nog dagelijks aan werk, het tweede een kritisch artikel van Jac Christis over het realisme-constructivisme debat.

Daarna volgt in hoofdstukken 3-20 de 'oude' tekst van het project 2016: het onderzoek naar de (her)structurering van culturele ervaring. 


Op de eerder vermelde Internationale Systeemweek is ook de boekdoop gehouden van Kessener & van Oss, Meer dan de som der delen. Maar liefst 44 artikelen (2 van mij) over systeemdenken. 

 

7 juni 2019

Meegenomen en tijdens de vakantie gelezen/beluisterd:

Jos Kessels reageerde enthousiast op de gedachten die ik naar aanleiding van het lezen/luisteren van zijn nieuwste boek heb geformuleerd in Voorstelling voorbij (pdf)

25 maart 2019

Voornemens kun je wel maken, zo blijkt maar weer. Ze realiseren is iets anders.
Het lukt me niet. Een simpele reden: ik probeer nu al meer dan vier maanden een bibliografisch overzicht te maken over constructivisme en sociaal constructionisme. 
Onder 1 voorstelling zie je de aankondiging van het nieuwe hoofdstuk 19. Maar de tekst ontbreekt. Want hoe verder ik met die tekst kom, hoe minder ik blijk te weten. Dat is wel een héél boeiend vertrekpunt voor een workshop over sociaal constructionisme en niet weten. Er staat iets op het spel. Wat het precies wordt is nog onbekend. Het zou zo maar kunnen dat op dit punt de website zelf om een grafisch herontwerp vraagt. Kortom: zolang ik de tekst over constructionisme niet 'af' heb zal ook het overzicht van gebruikersreacties op deze website, zoals in november beloofd, een goed voornemen blijven. "Moar 't kump goe, 't kump goe"!

23 november 2018

Volgende update - hoe zijn de eerste reacties van de lijst van 100 mensen?
Die aankondiging een tijdje geleden, was gemakkelijker dan de uitvoering ervan. De tijd ontbreekt om de vele reacties (van de meeste werd ik echt blij) adequaat te verwerken en hier neer te zetten. Want ik heb teveel werk dat eerst af moet, je bent een Nazo of je bent het niet.
Dus de volgende aankondiging is dat ik op 23 februari 2019 wel dat overzicht van reacties op dit multimediaboek in websitevorm zal geven, dat dan precies een half jaar in de lucht is.
Dan is er ook al weer heel veel bij gekomen, kan ik je melden.
Als ik je niet meer zie of spreek: alvast een goed uiteinde en een prettige jaarwisseling.
Laten we zeggen uiterlijk 23 augustus 2019.

23 augustus 2018

Watiknietbegrijp is vanaf vandaag online - 100 mensen ontvingen bericht - de produktie van dit multimediale boek in websitevorm begon in april met het grafisch ontwerp door Trudy Willems en het technisch ontwerp in mei door Gloedonline - de rest - veel, maar ook leuk werk - heb ik zelf gedaan tussen juni en 23 augustus.

 

Harrie Regtering (1949) is een NogActieveZelfstandigeOudere (Nazo).

Hij begon op zijn 16e te werken in de elektrotechniek. Zijn loopbaan bracht hem verder in de detailhandel, de overheid, het professionele bedrijfsleven en de universiteit. Sinds 1988 werkt hij zelfstandig (samen).

Steunend op zijn werkervaring en afgeronde studies bedrijfssociologie en sociale filosofie (Nijmegen) heeft hij verschillende organisaties opgezet en geleid en was hij (internationaal) actief als onderzoeker en adviseur (werk, organisatie en ICT) en als programmamanager van incompany trajecten (organisatie en verandering). Publicaties in boeken en tijdschriften.

Nog actief als adviseur bij organisatiestructuurontwerp en -verandering, als docent Analyse en Ontwerp bij de Radboud Management Academy en als begeleider van de Systeemweek van Sioo, waarin hij ook workshops over de systeemtheorie van Thompson en van Luhmann geeft. Daarover leverde hij twee bijdragen in Brechtje Kessener en Leike van Oss, Meer dan de som der delen. Systeemdenkers over organiseren en veranderen (Management Impact, april 2019)      regte061@kpnmail.nl - 0610347566